Кава
A cup of coffee
Філіжанка чорної кави
ТипГарячий або холодний напій (зазвичай гарячий)
Країна походження • Ємен (найдавніша відома згадка про вживання кави як напою),
 • Ефіопія (імовірне споживання смажених кавових зерен)
Початок виробництваБл. XV століття
КолірТемно-коричневий, бежевий, чорний, світло-коричневий
Ка́ва — напій, що виготовляється зі смаженого насіння плодів — «бобів» кавового дерева. Кава найбільше цінується через виражену збадьорливу дію, завдяки вмісту алкалоїдів кофеїну та теоброміну. Кава культивується з давніх часів і займає важливе місце в кулінарних традиціях багатьох культур світу.
За деякими оцінками, кавовий напій є другою за об'ємами споживання речовиною на Землі після води[1] (за іншими — другим після води є чай[2]).

Комментарии